Untitled-design-54

Η ΕΔΥΤΕ – GRNET σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υγείας, Ανάπτυξης& Επενδύσεων και τα μεγαλύτερα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας – και όχι μόνο – υποστήριξαν τον Α’ Κύκλο της Δράσης Άμεσης Εφαρμογής Καινοτόμων Ψηφιακών Λύσεων ενάντια στον κορονοϊό που ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουνίου 2020.

Συνολικά υποβλήθηκαν 163 προτάσεις που αξιολογήθηκαν από επιτροπή ειδικών και 55 από αυτές παρουσιάστηκαν σε τρεις ανοιχτές διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Οι 17 πιο ώριμες και άμεσα εφαρμόσιμες ψηφιακές λύσεις, με κριτήρια την ετοιμότητα και τον εκτιμώμενο αντίκτυπό τους στην καθημερινότητα της μετά- κορονοϊού εποχής, παρουσιάστηκαν στην τελική διαδικτυακή εκδήλωση. Ανάμεσά τους, λύσεις και προτάσεις για τους χώρους της υγείας, του τουρισμού, των μεταφορών, της αγοράς εργασίας, αλλά και της διαχείρισης πλήθους σε κλειστούς και μη χώρους, εκ μέρους γνωστών εταιρειών ΤΠΕ, αλλά και μικρών νεοφυών επιχειρήσεων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών ινστιτούτων, ενώ δεν έλειψαν και οι μεταξύ τους συνέργειες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της δράσης, στον σύνδεσμο https://covidhackgr.gov.gr/ καθώς και μέσω των επίσημων καναλιών κοινωνικής δικτύωσης TwitterFacebook καιYouTube.