UN_Hackathon_Page-02__1646328353157__1650383770931

Από τις 16 Μαΐου διενεργείται το πρώτο από μια σειρά hackathon με πρωτοβουλία του OSS4SDGs – Λογισμικό ανοιχτού κώδικα για στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. 

Το hackathon, που θα λήξει στις 30 Μαϊου, είναι μια κοινή συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής, του United Nations Office of Information, Communications and Technology.

Επιλέχθηκε η κοινότητα της πλατφόρμας ανοιχτού λογισμικού Moodle μιας και η πλατφόρμα της UNICEF που αναπτύχθηκε για την Ινδία βασίζεται σε αυτό το λογισμικό.

Η πρόκληση

Από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19, οι μαθητές από όλο τον κόσμο αναγκάζονται να σπουδάζουν από το σπίτι. Πολλοί από αυτούς τους μαθητές στις αναπτυσσόμενες χώρες έπρεπε να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους λόγω έλλειψης κατάλληλης υποδομής ψηφιακής μάθησης. Ακόμη και όσοι έχουν πρόσβαση σε σταθερή υποδομή ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις για την πρόσβαση στις πλατφόρμες των Συστημάτων Διαχείρισης Μάθησης (LMS). 

Σε αυτό το πλαίσιο, η εφαρμογή Moodle για κινητά και τα υφιστάμενα add-ons τηλεδιάσκεψης έχουν παίξει βασικό ρόλο στην επέκταση των δυνατοτήτων ψηφιακής μάθησης. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις και τομείς προς βελτίωση.

Επομένως αναζητούνται νέες ιδέες και λύσεις σε αυτούς τους τομείς που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της απόδοσης, στην επέκταση της λειτουργικότητας της τηλεδιάσκεψης και, κατά συνέπεια, στην προσέγγιση περισσότερων μαθητών. 

Το hackathon θέτει  τις παρακάτω 2 προκλήσεις στους προγραμματιστές:

bgfd

Η πρόκληση του Mobile App

Βελτιώστε ή επεκτείνετε υπάρχοντα Moodle Add-ons (ή δημιουργήστε νέα) για το Moodle Mobile App, ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της πλατφόρμας μέσω φορητών συσκευών.

Η πρόκληση της τηλεδιάσκεψης

Βελτιώστε ή επεκτείνετε υπάρχοντα Moodle Add-ons που αφορούν διασύνδεση  με συστήματα τηλεδιάσκεψης, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να μεταβούν σε εικονικά μαθήματα με λίγη προσπάθεια.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να διαβάσετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα.

Πηγή άρθρου: https://ideas.unite.un.org/moodleapp/Page/Overview